Zašto organska

Zašto je organska kafa zdravija, prednosti za zdravlje, ukus, zaštitu prirode

Šta dobijate korišćenjem organske kafe?

Izbegavate hemikalije. Da li ste znali da se zrna konvencionalno gajene kafe potapaju u smešu hemikalija – uključujući i amonijak i hlor? Nažalost, neizbežno, određene količine tih materija dospeće i u vašu jutarnju kafu. Organska kafa se ne tretira ni na kakav sličan način. Dakle, ne sadrži te ni bilo koje druge slične hemikalije.

Birate organsku kafu – čuvate prirodu

Žbunovi kafe ne rastu prirodno na direktnoj svetlosti, već u senci gustih kišnih šuma. Da bi se povećao prinos, industrija kafe je odgajila hibridno drveće kafe otporno na sunce, koje sad čini 70% svetske proizvodnje.

Šta kažete na kafu bez hemikalija?

Organska kafa je kafa proizvedena bez dodavanja veštačkih hemijskih supstanci, kao što su određeni aditivi ili neki pesticidi i herbicidi, što čuva zdravlje korisnika. Za razliku od toga, konvencionalno gajena kafa spada u hemijski najviše tretirane artikle.

Scroll to Top